Excelsior en Willem II in evenwicht: 1-1

Excelsior heeft de uitwedstrijd bij Willem II niet weten te winnen. Op bezoek in Tilburg kwamen de Kralingers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hicham Faik redde als invaller met een rake vrije trap een punt voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, die vroeg in het duel op achterstand kwam door een goal van Fran Sol.
Vaak wist Excelsior dit seizoen vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen, maar in het Koning Willem II Stadion kwamen de Rotterdammers al na vijf minuten op achterstand. Het was de Spaanse aanvaller Fran Sol die op aangeven van Dico Koppers de bal achter Excelsior-keeper Tom Muyters kopte en zijn team zo aan de leiding bracht: 1-0.
Na het tegendoelpunt kwamen de bezoekers flink onder druk te staan. De thuisploeg liet echter na om het overwicht om te zetten in een tweede treffer. Mede dankzij goed keeperswerk van Muyters bleef de schade beperkt voor Excelsior. Zelf kwam het niet verder dan een vrije trap van Ryan Koolwijk, die in de handen van voormalig Excelsior- en Feyenoord-doelman Kostas Lamprou belandde.
Ook een inzet van Terell Ondaan - vorig seizoen nog speler van Willem II - trof geen doel. In de tweede helft kwam Excelsior onder andere met invaller Danilo Pantic beter voor de dag, al bleven de grote kansen uit. Luigi Bruins was tien minuten na rust dichtbij met een gevaarlijk schot van afstand, maar zijn poging werd eveneens gekeerd door Lamprou.
Tien minuten voor tijd was het uit het niets toch raak voor Excelsior. Met zijn eerste balcontact zette de ingevallen Hicham Faik de Kralingers op gelijke hoogte, want Lamprou had geen antwoord op zijn van richting veranderde vrije trap. In de slotfase kregen beide teams nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.