nieuws

Squashers Sportcity Dordrecht zesde op EK

De squashers van Sportcity Dordrecht zijn op het EK voor clubteams als zesde geëindigd. Zaterdag verloor de regerend landskampioen van Nederland in de strijd om de vijfde plaats van het toernooi van de Franse squashers van Mulhouse: 1-2.
In de groepsfase rekenden de Dordtenaren af met Vaduz uit Liechtenstein (3-1) en werd gelijkgespeeld tegen het Engelse Roehampton: 2-2. Donderdag ging Dordt in de kwartfinale echter met 4-0 onderuit tegen het Duitse Paderborn, maar een dag later was een 3-1 zege op Squash Piramid uit België genoeg om voor de vijfde plaats te spelen.
Sportcity Dordrecht kon niet beschikken over Dylan Bennett. Normaal gesproken is hij een vaste waarde van het team, maar Bennett was afgelopen seizoen ook met het Belgische Squash Piramid kampioen geworden. Hij kwam daardoor voor die club uit op het EK. "We misten hem het meest", zegt squasher René Mijs van Sportcity Dordrecht.
Desondanks was Mijs tevreden met de behaalde resultaten. "De kwartfinale was het doel. Als zevende geplaatste team was dat ook het hoogst haalbare. De top vier was heel sterk", aldus de squasher. Halverwege oktober begint de competitie voor Sportcity Dordrecht, dat opnieuw één van de favorieten voor het kampioenschap is.