Sparta rekent eenvoudig af met NEC

Sparta heeft de derde overwinning van dit seizoen geboekt. De ploeg van trainer Alex Pastoor was op eigen veld met 2-0 te sterk voor NEC. Door de winst komt de promovendus op tien punten uit zes wedstrijden.
Na een weinig opwindende openingsfase nam Sparta het heft langzaam maar zeker in handen. Thomas Verhaar, net als Paco van Moorsel voor het eerst in de basis dit seizoen, kreeg het eerste kansje, maar hij schoot net over. Zes minuten later was Verhaar wel trefzeker. De bal kwam na een voorzet van Denzel Dumfries bij de tweede paal voor zijn voeten, waarna hij knap de verre hoek vond: 1-0.
De thuisploeg bleef na die goal aandringen. NEC kwam er niet aan te pas en had alle geluk dat keeper Joris Delle een inzet van opnieuw Verhaar over de lat tikte. Het eerste momentje voor NEC, na dik een half uur spelen, van Janio Bikel kon keeper Roy Kortsmit niet verontrusten.
De beste kansen waren voor Sparta, maar Zakaria El Azzouzi kreeg de bal twee keer niet langs Delle. NEC kreeg één grote kans voor rust, maar Julian von Haacke schoot in kansrijke positie voorlangs.

Lat

In de tweede helft waren de eerste kansen weer voor Sparta. Mart Dijkstra probeerde het van afstand, twee keer zelfs, maar vond Delle op zijn weg. Verhaar kreeg een kansje, maar toch kwam de thuisploeg na een uur spelen zelf goed weg toen André Fomitschow met een geweldige knal de onderkant lat raakte.

Beslissing

Dertien minuten voor tijd verdween een vrije trap van Quincy Owusu-Abeyie net naast het doel van Kortsmit. Even later was het aan de andere kant wel raak. El Azzouzi was het eindstation van een prima Rotterdamse aanval: 2-0. Het duel was met die bevrijdende treffer wel gespeeld. El Azzouzi miste in blessuretijd nog een grote kans.
Sparta staat op een knappe zevende plaats in de eredivisie met tien punten. Ook stadgenoot Excelsior heeft tien punten.
Scoreverloop: 17. Thomas Verhaar 1-0,81' Zakaria El Azzouzi 2-0

Opstelling Sparta: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux, Dijkstra, Van Moorsel, Sanusi (83. Dougall), Brogno, El Azzouzi en Verhaar.