Feyenoord wint topper in Eindhoven: 0-1

Feyenoord heeft de koppositie verstevigd door de topper in Eindhoven tegen PSV met 1-0 te winnen. De Braziliaanse verdediger Eric Botteghin besliste het duel met zijn goal acht minuten voor tijd. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft door de winst vijf punten meer dan de regerend landskampioen.
De Eindhovenaren startten duidelijk sterker op eigen veld. Feyenoord werd vanaf het beginsignaal terug gedrongen en het duurde enige tijd voordat de koploper zich in het duel wist te vechten. PSV kreeg kansen, de eerste was voor Andres Guardado, die zomaar kon opstomen maar een slap schot loste. Luuk de Jong kopte naast na een periode van dreiging van PSV en Luciano Narsingh vond de vuisten van keeper Brad Jones. Diezelfde doelman moest ingrijpen toen Eric Botteghin de fout in ging en Narsingh op hem af kwam stormen.

Sterke El Ahmadi

Na dik een half uur kwam Feyenoord ook iets vaker op de helft van de tegenstander. Nicolas Jorgensen had sneller moeten handelen toen hij werd bereikt door Dirk Kuyt, maar de spits gaf Jetro Willems de kans om in te grijpen. Aan de andere kant deed Karim El Ahmadi hetzelfde toen Narsingh op weg leek richting Jones. In de opwindende slotfase golfde het spel op neer, maar gescoord werd er niet in de eerste 45 minuten.
Ook na rust was de start van PSV beter. Feyenoord was een paar keer slordig, met name Botteghin, maar Jones liet zich niet verrassen door De Jong en Davy Propper. Feyenoord had in deel twee niet veel tijd nodig om zich te mengen in de strijd. Routinier Kuyt was gevaarlijk, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Santiago Arias. Na een klein uur spelen pegelde Tonny Vilhena van zo’n twintig meter naast het doel van keeper Jeroen Zoet.

Goal Botteghin

Een paar minuten later kreeg Narsingh een dot van een kans, maar de snelle aanvaller mikte - overigens in buitenspelpositie – naast het doel van Jones. Net als in de slotfase van de eerste helft golfde het spel ook in deze fase op en neer. PSV kreeg weer een kansje via Arias, die in moeilijke positie hoog over maaide. Jones had een prachtig antwoord op een inzet van dichtbij van Gaston Pereiro. Een dure misser, want acht minuten voor tijd schoot Botteghin uit een corner geheel vrijstaand de 0-1 tegen de touwen.
PSV probeerde nog een punt over te houden aan het duel, kreeg een enorme kans via Moreno (redding Jones), maar Feyenoord hield stand en won alweer voor de zesde keer op rij dit seizoen.
Scoreverloop: 82' Eric Botteghin 0-1

Opstelling Feyenoord: Jones, Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Kuyt, Vilhena, Berghuis (63. Basacikoglu), Jorgensen (80. Kramer), Toornstra.