nieuws

Veertien jaar cel voor moord op zoontje (4) Dordrecht

Een vader moet veertien jaar de cel in, omdat hij vorig jaar zijn 4-jarige zoontje heeft vermoord in Dordrecht. Justitie had eerder ook veertien jaar geëist. De rechtbank ging daarin mee.
Volgens de rechter handelde de man met voorbedachte rade. Hij is volledig toerekeningsvatbaar verklaard en had genoeg tijd om over zijn plannen na te denken.
Slaappil
De 35-jarige Dordtenaar kwam vorig jaar oktober tot zijn gruweldaad in zijn huis aan het Frida Katz-erf in Stadspolders. Hij verdronk de 4-jarige Tygo nadat hij hem een slaappil had gegeven.
Zijn 6-jarige dochtertje kreeg ook zo'n pil, maar die spuugde ze stiekem uit. Nadat Tygo was verdronken ging de vader weg en liet hij het meisje achter.
De rechtbank sprak de man vrij van poging tot moord op zijn dochtertje. Het is niet bewezen dat hij haar ook wilde vermoorden.
Problemen
De verdachte was verwikkeld in een vechtscheiding. Hij bleek op internet te hebben gezocht naar een afscheidsmail van een andere vader die zijn kinderen vermoord had. Ook had hij uitgezocht hoe slaappillen werken.
Het gezin was bekend bij Jeugdzorg, maar er zou geen aanleiding zijn geweest om de kinderen uit huis te plaatsen.