NS

Rotterdam Centraal populairste grote treinstation van Nederland, station Rotterdam Zuid scoort slechtst

Station Rotterdam Centraal is favoriet bij treinreizigers
Station Rotterdam Centraal is favoriet bij treinreizigers © Rijnmond
Treinreizigers vinden Rotterdam Centraal het beste grote station van Nederland. Van de kleine stations is het historische stationsgebouwtje in Overveen aan de Noord-Hollandse kust het populairst.
Van alle grote stations waardeerden reizigers Rotterdam Centraal afgelopen jaar het beste. Ze geven het station het rapportcijfer 8,0. De winnaar van alle grote en kleine stations samen, Overveen, kreeg een 8,2. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2021, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail onder 76.000 reizigers.
De andere grote stations kregen ook goede cijfers. Utrecht Centraal kreeg een 7,9, Den Haag Centraal een 7,6 en Amsterdam Centraal scoorden een 7,5.
Sinds de opening van het nieuwe Rotterdam Centraal in 2014 steeg de waardering van het station onder reizigers elk jaar. Ten opzichte van vorig jaar vinden mensen het station nog sfeervoller en kleurrijker, zeggen de ondervraagde reizigers. Het personeel ervaren ze als klantvriendelijk. De verlichting vinden ze goed, de directe omgeving van het station ervaren ze als prettig. Wachten is er volgens de respondenten comfortabel en er is een goed winkelaanbod.

Slechte score door hangjongeren

Het slechtst scoort station Rotterdam Zuid aan de Rosestraat. Reizigers waarderen het met een 5,8. Dat komt volgens de onderzoekers door de aanwezigheid van hangjongeren.
De NS laat weten uitgebreide maatregelen te nemen tegen de overlast. "Er zijn afspraken met politie en gemeente over extra toezicht. Onze eigen medewerkers van Veiligheid & Service zijn er ook regelmatig. Ook komt er extra cameratoezicht, wordt er meer schoongemaakt en zijn er plannen om het station te vergroenen met plantenbakken."
Station Rotterdam Zuid scoorde slecht bij treinreizigers in 2021
Station Rotterdam Zuid scoorde slecht bij treinreizigers in 2021 © Google Maps

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl