nieuws

'Feyenoord is gegroeid in twee maanden tijd'

Twee maanden terug verloor Feyenoord nog met 1-0 van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Zondag deed Feyenoord een herkansing van het examen in Eindhoven. En slaagde met vlag en wimpel. "Wij zijn gegroeid," constateert onder andere Rick Karsdorp, als we nog één keer terugblikken op de 1-0 overwinning in Eindhoven.
"Wij kunnen heel ver komen, als je kijkt hoe we nu spelen. Vorig seizoen verloren we zeven keer op rij, dat zal nu niet zo snel meer gebeuren. Dat zie je ook als we winnen van Manchester United en van PSV," zegt Karsdorp.
Feyenoord pakt dit seizoen allemaal bonuspunten en opzichte van vorig seizoen. In dezelfde wedstrijden liet Feyenoord vorig seizoen in totaal tien punten liggen. Het zegt iets, maar ook niet alles, volgens trainer Giovanni van Bronckhorst: "Wij zijn heel blij met de start, dit geeft enorm veel vertrouwen. Wij zullen ons moeten blijven ontwikkelen, zeker als je eerste staat. Ploegen willen van ons winnen en wij moeten ons daar voor klaar maken."
Het is mooi om Feyenoord te volgen dit seizoen, waarin alle uitslagen en statistieken tot nu toe geweldig zijn. En waar het succes door komt? Met een knipoog zouden we kunnen zeggen dat Feyenoord alles heeft gewonnen sinds Dennis van Eersel en Sinclair Bischop samen verslag doen vanaf de uitwedstrijd bij FC Groningen...