nieuws

Van der Gaag: 'Je hebt alles te verliezen'

Na een sterke seizoenstart met tien punten uit zes wedstrijden speelt Excelsior dinsdagavond in de KNVB-beker tegen BVV Barendrecht. Op Woudestein wordt gewaakt voor onderschatting. ''Je hebt alles te verliezen en er telt maar één ding en dat is winnen'', aldus Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag.
De wedstrijd tegen Barendrecht is voor fysiotherapeut Adrie Poldervaart een bijzonder duel, omdat hij naast zijn werk bij de Kralingers ook hoofdtrainer is bij de club uit de tweede divisie. Volgens Excelsior-trainer Van der Gaag levert dit geen grote problemen op.

''Het is geen normale situatie, maar je moet er zo normaal mogelijk mee omgaan'', aldus de coach van de Kralingers.
Middenvelder Kevin Vermeulen weet als geen ander hoe belangrijk een wedstrijd tegen een profclub is voor een amateurclub. De speler van Excelsior speelde een aantal jaar geleden voor de amateurs van XerxesDZB en won toen in de beker van de profs van Helmond Sport ''We schakelden Helmond Sport uit met strafschoppen. Dat was een hele mooie ervaring. Het is de wedstrijd van het jaar voor een amateurclub'', aldus Vermeulen.
Het is maar de vraag of Excelsior gaat spelen met de vaste basisopstelling tegen Barendrecht, waarmee de Kralingers de afgelopen competitiewedstrijden speelden. ''Er zijn een aantal jongens die nadrukkelijk op de deur kloppen. We hebben een brede selectie.''
Excelsior speelt dinsdagavond om 20.00 uur op sportpark De Bongerd tegen Barendrecht. Deze wedstrijd is te volgen via een livestream op onze website.