nieuws

Boskalis krijgt groen licht voor schrappen banen

Boskalis
Boskalis
Boskalis mag de komende twee jaar tientallen schepen en honderden banen schrappen. De ondernemingsraad van het bedrijf heeft een positief advies gegeven over de maatregelen.
In Nederland verdwijnen naar verwachting zo'n 150 arbeidsplaatsen. Dat is tegen het zere been van medewerkers en vakbonden, die
.
De baggeraar en maritiem dienstverlener uit Papendrecht kampt met slechte marktomstandigheden en zegt daarom maatregelen te moeten nemen.
Olieprijs
Een van de boosdoeners is de lage olieprijs. Boskalis krijgt daardoor minder opdrachten om bijvoorbeeld olieplatforms te installeren.
Vakbond FNV neemt geen genoegen met die verklaring. Gedwongen ontslagen zouden onnodig zijn, omdat Boskalis nog winst maakt.
De bond broedt dan ook op nieuwe acties, zoals stiptheidsacties. ''Boskalis is nog lang niet van ons af'', kondigt Charley Ramdas van FNV aan.
Sociaal plan
Boskalis liet maandag weten dat met de ondernemingsraad een voorlopige overeenkomst is gesloten over een sociaal plan.
Dat betekent dat banenverlies waar mogelijk zal plaats vinden door middel van natuurlijk verloop of het herplaatsen van medewerkers.
In totaal verdwijnen wereldwijd 650 arbeidsplaatsen. Ook worden de komende twee jaar 24 vaartuigen uit de vaart genomen.