nieuws

Rotterdams Kamerlid maakt zich op voor eerste Prinsjesdag

Het is een spannende dag voor D66-Kamerlid Salima Belhaj. De Rotterdamse mag dinsdag voor het eerst Prinsjesdag bijwonen, waar zij en de rest van het land te horen krijgen wat de plannen van het kabinet zijn voor het komend jaar. "Ik probeer niet nerveus te zijn."
Het Kamerlid was al vroeg uit de veren om zich helemaal klaar te maken, een beetje spannend is zo'n belangrijke dag toch wel. "Mensen hebben veel moeten afzien, dus ik hoop dat er vandaag een optimistisch verhaal uitkomt."
Voordat koning Willem-Alexander rond 13.15 uur de troonrede voorleest in de Ridderzaal komen eerst alle Kamerleden per fractie bij elkaar voor koffie en gebak.
Tussen al het politieke 'geklets' door draait het tijdens Prinsjesdag natuurlijk net zo goed om hoe politici voor de dag komen. Belhaj heeft een lichtroze zijden jurk van de Rotterdamse ontwerp Dorien David uitgekozen. 's Ochtends heeft ze nog comfortabele sneakers aan, maar die moeten later op de dag plaats maken voor hakken. Dat staat toch netter.
Maar belangrijker is natuurlijk het hoedje. En laat die nou net schitteren door afwezigheid. "Ik heb een soort haarspeld met lichtroze bloemen. Ik vond zo'n haarversiersel meer passen bij deze tijd", verklaart de Rotterdamse haar keuze. "Misschien dat ik volgend jaar een hoed met een Erasmusbrug of Markthal opzet."