nieuws

Bep van Klaveren Memorial krijgt tien broertjes en zusjes

De Bep van Klaveren Memorial is vanaf 2017 niet langer het enige sportevenement dat de naam draagt van een grote Rotterdamse sporter. Als het aan de Stichting Rotterdamse Sporticonen ligt komen er minstens tien toernooien bij die zijn gekoppeld aan een bekend sporter uit de Maasstad.
Pim Blokland en Ed van Leeuwen van Rotterdamse Sporticonen hebben de Bep van Klaveren Memorial al opgenomen in hun stichting. Ook de reeds bestaande Coen Moulijn Memorial en Stefan de Vrij Cup vallen daar nu onder. Daar komen in 2017 bij: de Deborah Gravenstijn Classic, de Jan Boskamp Cup, de Fatima Moreira de Melo Cup, de Willem van Hanegem Cup, de Jolanda Paardekam Classic, de Raemon Sluiter Cup, de Kevin Strootman Cup en de Joost Luiten Classic. Voor 2019 staat ook de Rie Mastenbroek Classic op de kalender.
Het eerstvolgende toernooi is de Deborah Gravenstijn Classic, op 4 februari 2017. Alle naamgevers, of hun nabestaanden, hebben aangegeven gratis mee te werken en indien mogelijk op hun jaarlijks terugkerende toernooi aanwezig te zijn. Het gaat om eendaagse toernooien voor jeugd van vier tot zestien jaar.