nieuws

In aanloop naar Holland Series is Amsterdam woedend op Neptunus-bestuur

Het bestuur van honkbalclub Neptunus heeft zich vier dagen voor het begin van de Holland Series de woede van tegenstander Amsterdam op de hals gehaald. De leiding van de Rotterdamse club heeft assistent-coach Ronald Jaarsma van Amsterdam gevraagd volgend seizoen hoofdcoach in het Familiestadion te worden. De club uit de hoofdstad laat weten dit ongepast te vinden.
Het bestuur van Amsterdam heeft Ronald Jaarsma inmiddels uit zijn functie gezet en laat in een persbericht het volgende weten: 'Wij zijn onaangenaam verrast door de beslissing van Neptunus om nog tijdens het lopende seizoen Ronald Jaarsma actief te benaderen en definitief vast te leggen. Het is een ongeschreven regel dat er geen transferbesprekingen opgestart en afgerond worden tijdens de Play-Offs en Holland Series. Zeker niet als beide verenigingen nog belangrijke wedstrijden tegen elkaar moeten spelen. De handelswijze van Neptunus getuigt naar onze mening van een gebrek aan respect en sportiviteit.'
In het persbericht stelt Amsterdam-voorzitter Gerard van Tiggelen verder namens het bestuur: 'Gelet op de komende Holland Series hebben wij moeten besluiten om Ronald Jaarsma met onmiddellijke ingang, maar eervol, te ontheffen van zijn taken als assistent-coach van Amsterdam.' Het persbericht sluit met de mededeling 'dat het bestuur van Amsterdam voorlopig de relatie en communicatie met Neptunus tot het noodzakelijke minimum zal beperken.'
Neptunus is op zoek naar een nieuwe coach, omdat het de samenwerking met de huidige coach Evert Jan 't Hoen na dit seizoen beëindigt. Zaterdag beginnen de Rotterdammers met Amsterdam aan de Holland Series, de finale om de landstitel. In een best-of-seven serie zal dan duidelijk worden of Neptunus met 't Hoen aan het roer voor de vierde keer op rij kampioen wordt.
Namens het Neptunus-bestuur laat Frans van Aalen weten dat Ronald Jaarsma nog niet definitief is vastgelegd, maar dat hij wel kandidaat is hoofdcoach te worden. Voorzitter Geoffrey Kohl was voor commentaar niet bereikbaar.