nieuws

Rotterdammer ontkent (weer) oplichting

Rotterdammer Cees D. ontkent zijn eigen buren te hebben opgelicht. Hij zou geld hebben ontvangen om hun tuinen op te knappen, zonder iets te doen.
Volgens zijn advocaat, Sam Lodder, was zijn cliënt slechts intermediair, tussen de klanten en de hovenier. "Niet alles was geleverd en er is een en ander misgegaan in de communicatie met de hovenier." De tuinen liggen aan de Middenhage in IJsselmonde.
Cees D. zou daarnaast spullen hebben beloofd, zoals een tv en een wasmachine, zonder te leveren. Volgens justitie hadden de slachtoffers wel betaald. Lodder: "Cliënt ontkent dat. Dat is dus een welles-nietes verhaal. Een persoon is al schadeloos gesteld. Dit verhaal ligt een stuk genuanceerder."

Schadeclaims

De 38-jarige verdachte moest dinsdag voor de rechter in Dordrecht verschijnen, tijdens een korte, procedurele zitting. Hij was zelf niet aanwezig. Cees D. is eerder door de rechter tijdelijk vrijgelaten. Toch zit hij in de cel, vanwege een oudere oplichtingszaak: de Rotterdammer moest nog schadeclaims betalen en toen hij dat niet deed, werd hij voor straf vastgezet.
Cees D. is al meermalen veroordeeld voor oplichting. De laatste keer was hij voorwaardelijk vrijgelaten en justitie wil dat hij die straf alsnog uitzit. Het gaat dan om eenderde deel van zijn straf en dat komt neer op 237 dagen.