nieuws

Overlastgevende truckers nu aangepakt in hele regio

Overlastgevende truckers kunnen in de regio Rijnmond niet meer ongestoord hun gang gaan. Elf gemeenten hebben de handen ineengeslagen om vrachtwagenchauffeurs aan te pakken die een loopje nemen met de regels.
De gemeenten zijn de overlast beu en sturen twee keer per week in de avond en nacht speciale ambtenaren (boa's) op pad om de overlast terug te dringen. Vrachtwagenchauffeurs die bijvoorbeeld illegaal parkeren of wildplassen krijgen eerst een waarschuwing (plus een folder) en later een boete (van minimaal 90 euro).
Volgens de Vlaardingse wethouder Ruud van Harten hebben de controles nu al effect. "Maar het is wel de kracht van de herhaling. Als je stopt met controleren, komen de problemen terug."
Overnachten
Op veel plaatsen, bijvoorbeeld bij de parkeerplaats Portland en nabij Vlaardingen, wordt al lange tijd geklaagd over de onder meer Oost-Europese chauffeurs die massaal overnachten bij tankstations.
De overtreders aanpakken bleek lastig, omdat Rijkswaterstaat verantwoordelijk was voor de handhaving. Ook verplaatsten de problemen zich steeds van gemeente naar gemeente.
De proef met de extra controles loopt tot het eind van dit jaar.