nieuws

Fortes: 'Het was heel zwaar'

Na een periode van zware blessureleed staat Jeffry Fortes sinds vier maanden weer op het trainingsveld van de Kralingers. De 27-jarige Rotterdammer brak in de voorbereiding van het seizoen zijn middenvoetsbeentje en ging daarna door een moeilijke periode in zijn carrière. ''Het was heel zwaar. Ik ben nog nooit in mijn leven zo zwaar geblesseerd geweest'', aldus de speler die afgelopen seizoen overstapte naar Excelsior.
De Kralingers zijn dit seizoen sterk begonnen met tien punten uit zes wedstrijden. Met een brede selectie en goede resultaten is het voor de geboren Kaapverdiaan een uitdaging om zich in de basis te werken. ''Ik denk dat er niks mis is met gezonde concurrentie. Ik knok gewoon elke training voor mijn plekje en dan is het aan de trainer om mij op te stellen of niet'', aldus de speler die vier seizoenen uitkwam voor FC Dordrecht.
Fortes is het afgelopen seizoen overgekomen van FC Dordrecht als verdedigende middenvelder. Dit seizoen speelt Excelsior met een aanvallend middenveld. Toch is Fortes niet bang dat hij door zijn verdedigende speelstijl niet in aanmerking komt voor een basisplaats. ''Ik ben gehaald als verdedigende middenvelder dus daar focus ik me dan ook op. Ik denk dat ik de enige echte breker ben. Het is afwachten op die ene kans en die moet ik met beide handen grijpen'', aldus Fortes.