nieuws

Berghuis: 'Ik weet niet of er mensen gespaard worden'

Voor Steven Berghuis is FC Oss een grote onbekende. "Ik heb wel een video-analyse gezien. We hebben gezien dat Oss probeert op te bouwen, maar we gaan wel van onze eigen kracht uit", vertelde de Feyenoorder woensdagmiddag. Donderdagavond speelt de koploper van de eredivisie in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen de huidige nummer vijftien van de eerste divisie.
Over de opstelling was bij Berghuis nog niets bekend. "Ik weet niet of er mensen gespaard worden. We willen die wedstrijd winnen. We zijn goed bezig en dat willen we doorzetten. Het zou toch zonde zijn als je het in deze wedstrijd laat liggen", aldus de Feyenoorder. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan donderdag op vijf spelers geen beroep doen. Naast de al langer geblesseerden Kenneth Vermeer, Warner Hahn, Sven van Beek en Eljero Elia doet ook Jens Toornstra niet mee. Hij kreeg vorig seizoen in de bekerfinale tegen FC Utrecht een gele kaart en is daarom geschorst.

Cupfighter

De vleugelaanvaller van Feyenoord maakte geen deel uit van de selectie die vorig jaar de Nederlandse beker won, maar hij weet wel hoe het is om 'de dennenappel' vast te houden. Hij won in 2013 de KNVB-beker met AZ. "Ik viel een kwartier in. Dat was geweldig. Ik heb het eerder (2011, red.) meegemaakt met Twente, toen zat ik als negentiende man bij de selectie. Dus die maakte ik ook nog mee, met Twente tegen Ajax. Die kopbal van Janko, daar was ik bij. Het was een geweldige ervaring. Een keer zat ik bij de selectie en een keer speelde ik en allebei de keren heb ik gewonnen."
Berghuis bereikte vorig seizoen met Watford de halve finale van de FA Cup. "De halve finale was in Wembley, dus dat was wel bijzonder. In Nederland wordt de halve finale nog niet in een bijzonder stadion gespeeld. Maar de beker is gewoon een prijs. Dat is in Nederland zo en in Engeland ook", aldus Berghuis.

Radio Rijnmond

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Oss wordt donderdagavond in de Kuip gespeeld. De aftrap is om 20:45 en is live te volgen op Radio Rijnmond. De uitzending begint om 20:00 uur.