nieuws

Britse hertogin Kate bezoekt Rotterdam

De vrouw van de Britse prins William komt volgende maand naar Rotterdam. Hertogin Kate Middleton brengt op 11 oktober een bezoek aan Bouwkeet, een werkplaats op de Schiedamseweg voor buurtbewoners.
Bouwkeet is een openbaar buurthuis voor met name jongeren van 10 tot 15 jaar. Ze kunnen daar werken met verschillende machines zoals 3D-printers en digitaal gestuurde lasersnijders. Daniel White van Bouwkeet is vereerd dat de hertogin langskomt, maar blijft ook opvallend nuchter: "We gaan hier gewoon ons ding doen: workshops organiseren voor jongeren, mooie dingen maken, lol maken. En dat de hertogin komt is natuurlijk hartstikke leuk, maar och..."
Kate komt in eerste instantie naar Nederland voor de tentoonstelling 'Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection' in het Mauritshuis in Den Haag. Dat zijn schilderijen uit de collectie van het Engelse koningshuis.
Verder luncht de Britse hertogin met koning Willem-Alexander en gaat ze naar een discussiebijeenkomst over verslaving en geestelijke gezondheid. Daar zal ze praten met een delegatie van het Trimbos Instituut.