nieuws

Rotterdamse patatbakker verovert de wereld

De Rotterdamse patatbakker Bram Ladage opent volgend jaar een aantal zaken in het Midden-Oosten. Het contract is al getekend, nu moet er nog gezocht worden naar locaties.
Al vijftig jaar is Ladage bezig in het Rotterdamse. Hij heeft het assortiment afgelopen jaren flink uitgebreid. Naast de puntzak friet met eventueel snacks is er nu ook een luxere frietschotel.
Dat is patat met stoofsauzen en vlees. Ook is er een vegetarische variant. De sauzen werden ontwikkeld met hulp van de bekende kok Herman den Blijker.
Internationaal
Na een aantal verzoeken vanuit het buitenland om winkels te openen gaat Ladage nu daadwerkelijk internationaal. De eerste winkel is deze week geopend in het Duitse Essen.
Het Midden-Oosten is nu aan de beurt. Samen met een oud-directeur van McDonald's uit die regio gaat Ladage ook daar aan de slag. Naar verluidt zullen er op termijn 120 winkels openen in het Midden-Oosten.
Hoeksche Waard
De Rotterdamse patatbakker gaat daarna weer snel verder. Gedacht wordt aan onder andere Italië en Spanje. Ook vanuit China is er interesse.
De patat zal net als in Nederland gemaakt worden van aardappels uit de Hoeksche Waard. Wel zal de stoofsaus aangepast worden naar de smaak en wensen van het land waar de winkel komt.