nieuws

Sparta rekent af met FC Dordrecht

Sparta heeft de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt door FC Dordrecht op het eigen Kasteel met 3-1 te verslaan. Een goede eerste helft was voldoende voor de ploeg van trainer Alex Pastoor om afstand te nemen van de Dordtenaren.
De Rotterdammers namen vanaf de aftrap het initiatief. Zakaria El Azzouzi raakte al snel de lat en Thomas Verhaar pegelde over na een voorzet van Loris Brogno. De thuisploeg ging verder op jacht naar een snelle openingstreffer, maar ook de tweede poging van El Azzouzi bracht niet het gewenste resultaat.
Aan de andere kant kopte Joris Kramer naast het doel van keeper Roy Kortsmit. Joel Thomas kreeg zelfs een honderd procent kans, maar hij knalde van dichtbij naast. Daarna was het toch vooral weer de beurt aan Sparta. Paco van Moorsel had ook moeten scoren, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Sparta neemt afstand

Tien minuten voor rust was het wel raak. Mart Dijksta maakte op aangeven van El Azzouzi zijn eerste goal in een Sparta-shirt (1-0). Vijf minuten later verdubbelde Verhaar met een prachtige knal via de onderkant lat de marge: 2-0. Sparta bleef komen en Kramer werkte de bal heel knullig in eigen doel uit een hoekschop (3-0).
In deel twee maakte al snel David Mendes da Silva zijn opwachting bij Sparta, zijn eerste officiële minuten van dit seizoen. Na dik een uur spelen deed FC Dordrecht zowaar wat terug via Alvin Daniels (3-1).
De bezoekers gingen er weer een beetje in geloven en Ricky van Haaren kreeg een goede kans, maar Kortsmit voorkwam een tweede Dordtse goal. Sparta kwam daarna nog een keer goed weg toen Jafar Arias net niet bereikt werd.

Rood Verhaar

Dertien minuten voor tijd moest Sparta met tien man verder toen Verhaar zijn tweede gele kaart kreeg. Een schot van Kramer kon Kortsmit niet verontrusten. Bradley de Nooijer had de 3-2 op zijn schoen, maar hij vond het zijnet vlak voor tijd.
Scoreverloop: 34' Mart Dijkstra 1-0, 41' Thomas Verhaar 2-0, 45' Joris Kramer (eigen goal) 3-0, 63' Alvin Daniels 3-1