nieuws

't Hoen over vertrek: 'Ik probeer kalm te blijven'

Curacao Neptunus maakte deze week bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van coach Evert-Jan 't Hoen. De Rotterdammers starten zaterdag aan de Holland Series tegen Amsterdam, en dat zijn ineens de laatste wedstrijden van 't Hoen op bank van Neptunus. "Dat voelt raar."
"Ik loop hier al heel lang rond," zegt 't Hoen, die als speler en coach veel successen boekte met Neptunus. "Ben nu drie keer landskampioen geworden als coach, de Europa Cup gewonnen. Het komt rauw op mijn dak dat dit de laatste wedstrijden zijn, ik wilde graag blijven."
Ook het moment vindt 't Hoen vreemd. "Zuur, een club kan altijd van coach veranderen, maar het moment is raar, zo vlak voor de Holland Series. Het brengt een hoop emoties los, ook bij de spelers. Ik probeer kalm te blijven, wij willen de Holland Series winnen. Morgen komen we als team weer bij elkaar (na het door Nederland gewonnen EK in Hoofddorp, red.) en praten we verder hoe wij dat gaan doen."
't Hoen heeft geen verhaal gehaald bij het bestuur. "Ik begrijp het niet goed, kan er tegenin gaan, maar het besluit is al genomen. Hoe zuur dat ook is. We moeten zaterdag spelen."