nieuws

Maassluis verdeelt taken opnieuw na coalitiebreuk

Maassluis
Maassluis © Tom van Vark
Na de coalitiebreuk in Maassluis zijn de taken van de wethouders opnieuw verdeeld. De huidige wethouders en de burgemeester gaan allemaal iets meer doen.
De Verenigde Senioren Partij (VSP) stapte
uit de coalitie. Er was geen vertrouwen meer in de samenwerking met PvdA, CDA en VVD, omdat de partijen 'uit elkaar gegroeid zijn' en er 'onderlinge irritaties waren'.
VSP-wethouder Van der Houwen kondigde daarna meteen aan op te stappen. Er komt geen nieuwe partij in het college en ook geen nieuwe wethouder.
Wethouder Eevers neemt daarom het grootste deel van de portefeuille werk en inkomen op zich en vertegenwoordigt Maassluis in het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts.
De portefeuille cultuur gaat naar wethouder Pleijsier. Hij houdt zich ook bezig met alles rondom het noodlijdende Theater Koningshof.
Wethouder Keijzer neemt het minimabeleid voor zijn rekening, waaronder lokaal armoedebeleid en kwijtschelding gemeentelijke belastingen.
Burgemeester Haan gaat zich bezighouden met citymarketing, toerisme, personeel en organisatie, automatisering, communicatie, recreatie en een deel van cultuur.