nieuws

'Metrodeuren openen tijdens bommelding was onwenselijk'

© archief
De deuren van de metro tijdens de commotie in station Beurs gingen niet open, omdat de bestuurder dat 'zeer onwenselijk' vond. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb in een brief. Een vrouw sprong half augustus op het spoor en dreigde een bom te laten afgaan.
Volgens Aboutaleb werden de deuren niet geopend, omdat dat onverantwoord was. Een deel van de metro stond nog niet bij het perron, maar in de tunnel.
De metrobestuurder besloot daarom de deuren dicht te laten, omdat mensen niet zonder begeleiding in de tunnel mogen lopen.
Pas toen er medewerkers van de RET waren, haalde hij de vergrendeling eraf. Dat duurde wel een paar minuten.
Verwarde vrouw
Half augustus ontstond grote commotie in metrostation Beurs. Een verwarde vrouw was op het spoor gesprongen en riep dat ze een bom wilde laten afgaan. De RET haalde meteen de stroom van de rails.
Mensen klaagden daarna dat de deuren van de metro niet meer opengingen en dat het licht uitviel. Omdat de deuren niet snel genoeg openden, trapten mensen de ramen in.
Lichten
Over de verlichting schrijft de burgemeester dat die volgens de RET helemaal niet is uitgegaan. De lichten zouden automatisch zijn blijven branden op de accuspanning als de netspanning wegvalt.