nieuws

Hoogbejaarde Vlaardinger in huis overvallen

Overvallers hebben in de nacht van woensdag op donderdag in de Vlaardingse Westwijk een hoogbejaarde man in zijn huis overvallen. De 93-jarige Frans Klay raakte niet gewond, maar is wel erg aangedaan.
''Om een uur of half 3 schrok ik wakker'', zegt Frans een paar uur later tegen Jack Kerklaan van RTV Rijnmond. ''Naast mijn bed waren ze aan het rommelen en riepen 'politie, politie, rustig'.''
De overvallers gaan op zoek naar de kluis in de woning aan de Van Musschenbroekstraat. Als Frans doorheeft dat de mannen geen echte agenten zijn, probeert hij in een onbewaakt moment te bellen.

'Toen kwam hij terug'

''Op een gegeven moment waren ze weg en probeerde ik onder het dekbed met mijn telefoon 112 te bellen. Ik drukte in het donker op wat toetsen. Plotseling ging die telefoon af en kwam hij terug. Toen hij zag dat ik een telefoon had, nam hij die af en bedreigde mij met een pistool.''
De daders vonden de kluis uiteindelijk en gingen er daarna snel mee vandoor. Op dat moment durfde Frans pas op te staan.
''Toen ze echt weg waren, kwam ik mijn bed uit en vond ik de telefoon in de gang. Die hadden ze daar weggegooid. Hij belde zijn zoon in Poortugaal en die seinde de politie in.

Babbeltruc

''Ze moesten geweten hebben dat de kluis er was'', besluit Frans op Radio Rijnmond.
Zijn zoon beaamt dat. ''Drie jaar geleden is er een aantal Roemenen binnen geweest met een babbeltruc. Die waren toen ook uit op de kluis. Mogelijk hebben ze het huis de laatste tijd in de gaten gehouden en zijn nu overgegaan tot actie.''
De politie laat weten dat de daders ondanks een zoektocht in de omgeving spoorloos zijn. Getuigen hebben kort na de overval wel drie donker geklede mannen zien weglopen. Ze zouden zijn weggereden in een auto.