nieuws

Kongolo: 'Ik ben een stuk volwassener'

Terence Kongolo won vorig seizoen de KNVB-beker met Feyenoord en wil ook dit seizoen weer vol gaan voor de bekerwinst. Donderdagavond beginnen de Rotterdammers het bekertoernooi met een wedstrijd tegen FC Oss. Kongolo weet niet veel van de nummer vijftien van de Jupiler League, maar waakt voor onderschatting. "Ze zijn goed in de counter. Daar moeten we voor oppassen, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan", aldus de Feyenoorder.
Feyenoord is bezig aan een sterke reeks wedstrijden. De Rotterdammers zijn in de competitie de ongeslagen koploper en in de Europa League won Feyenoord met 1-0 van het grote Manchester United. ''Niets is onmogelijk. Niemand had verwacht dat we van Manchester United konden winnen, maar uiteindelijk flikken we het toch. Dat laatste fluitsignaal tegen United was het mooiste moment van afgelopen week'', aldus Kongolo
De centrale verdediger van Feyenoord komt dit seizoen ook uit als linksback sinds Jan-Arie van der Heijden ook een plek heeft veroverd in de basis. "Mijn natuurlijke positie is centrale verdediger, maar als de trainer mij als linksback zet, is dat geen enkel probleem. De trainer weet ook dat ik liever centraal speel, want ik werk al ruim drie jaar met hem. Maar hij kiest natuurlijk voor de sterkste opstelling."
Kongolo is bezig aan zijn zesde seizoen bij de Rotterdammers. De centrale verdediger van Feyenoord denkt dat hij in de afgelopen jaren is gegroeid als persoon. ''Ik ben een stuk volwassener. Ik heb veel dingen meegemaakt. Dat heeft toch wel wat ervaring met zich meegebracht'', aldus de verdediger die geselecteerd is in de voorselectie van het Nederlands voetbalelftal.
Het team van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst verloor vorig seizoen zeven wedstrijden op rij. Dit seizoen ziet het er tot nu toe een stuk rooskleuriger uit. Kongolo vindt zelf ook dat het dit seizoen helemaal klopt bij de Rotterdammers. ''De inzet is honderd procent en we gaan er vol voor. Ik denk dat het team nu stabiel is'', aldus de centrale verdediger die dit seizoen ook uitkomt als linksback.

Radio Rijnmond

De KNVB-bekerwedstrijd tussen Feyenoord en FC Oss donderdagavond 20:45 uur is live te volgen via Radio Rijnmond. De uitzending begint om 20:00 uur.