nieuws

Feyenoord bekert verder na moeizame zege op Oss

Feyenoord heeft als laatste club de tweede ronde bereikt van het KNVB-beker toernooi. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had lang moeite met FC Oss, maar was uiteindelijk met 4-1 te sterk voor de Jupiler League-club.
Met een aantal wisselspelers in de basis leek Feyenoord uitstekend aan het duel met de eerste divisionist te beginnen en kreeg het met Michiel Kramer, Tonny Vilhena en Bilal direct drie doelpogingen binnen twee minuten. Toch was het FC Oss die in de derde minuut op voorsprong kwam via een goal van Tom Boere: 0-1.
De Rotterdammers bleven de aanval zoeken in De Kuip en na twaalf minuten zorgde Steven Berghuis al voor de gelijkmaker door in de korte hoek met zijn rechtervoet raak te schieten. Tot aan de rust ging Feyenoord op jacht naar een voorsprong, maar kon het geen potten breken. Het was zelfs FC Oss-speler Boere die dichtbij zijn tweede doelpunt was, maar hij vond Brad Jones op zijn weg.
In de tweede helft veranderde het beeld niet, maar Feyenoord bleef erg slordig. Na ruim een uur spelen kreeg FC Oss zelfs een kans voor open doel, maar Boere schoot de bal hoog over. Niet veel later kwam Feyenoord dan toch op voorsprong. Simon Gustafson schoot via de billen van Michiel Kramer de bal achter Oss-keeper Ronald Koeman jr.: 2-1.
Daarna was FC Oss gebroken en was het Bilal Basaçikoglu die zijn ijver beloond zag worden met de 3-1. In de absolute slotfase kregen Mo el Hankouri en Renato Tapia nog speelminuten tegen de moe gestreden Brabanders. Nicolai Jorgensen zorgde voor het slotakkoord door, na een assist van Kramer, van dichtbij de eindstand te bepalen: 4-1.

Opstelling Feyenoord:

Jones; Karsdorp, Kongolo, Vd Heijden, Woudenberg; Vejinovic, Gustafson (69. Jorgenson), Vilhena (83. Tapia); Berghuis (79. El Hankouri), Kramer, Basaçikoglu.

Scoreverloop:

3' 0-1 Tom Boere
12' 1-1 Steven Berghuis
68' 2-1 Michiel Kramer
76' 3-1 Bilal Basaçikoglu
90' 4-1 Nicolai Jorgensen