nieuws

Donderdag in 'Bureau Rijnmond'

In Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van justitie op TV Rijnmond, donderdag aandacht voor een aantal overvallen in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel en een vechtpartij in een café.
Plaswijck

Op 25 juli is recreatiepark Plaswijckpark overvallen. De overvaller droeg een shirt van het park en maakte gebruik van iets wat leek op een vuurwapen. Niemand raakte bij de overval gewond.
Om ongeveer 19.00 uur kwam de overvaller het kantoor van het park binnen, bedreigde het aanwezige personeel en eiste geld. Kort hierna verdween hij weer en vluchtte in de richting van de Ringdijk.

Zuidplein

Op maandag 1 augustus werd een gewapende overval gepleegd op medewerkers van de Bristol aan het Zuidplein te Rotterdam. Rond openingstijd (11.00 uur) werden vier personeelsleden bedreigd door de twee overvallers en daarna opgesloten in een kantoortje. De overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor.

Kerstroosstraat

Op woensdag 27 juli werd een juwelierszaak aan de Kerstroosstraat in Rotterdam overvallen.
Om ongeveer 13.45 uur liepen twee mannen de juwelierszaak binnen, zogenaamd om een horloge te laten repareren. Dat zij andere bedoelingen hadden, werd al snel duidelijk.

Vechtpartij

Zaterdag 30 april ging een vriendengroep uit Zuid-Holland op stap in Brabant. Na een middag in Den Bosch brachten ze de avond door in Tilburg.
In een café aan de Heuvelring in Tilburg ontstond rond 21.50 uur een vechtpartij. Van de vechtpartij zijn beelden. Wie herkent de verdachten?

Allegro

Woensdag 14 september is op de Allegro in Krimpen aan den IJssel een woning overvallen. De 26-jarige bewoonster raakte hierbij gewond. Om 12.35 uur drongen twee blanke mannen de achterkant van het huis aan de Allegro binnen. Ze sloegen de 26-jarige bewoonster, met verwondingen in haar gezicht tot gevolg.
Na een paar minuten waren de mannen alweer weg, voor zover bekend zonder buit. Ze gingen er aan de achterkant van de woning weer vandoor, mogelijk op een scooter.
Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond en vanaf 17:20 uur elk uur te zien.