nieuws

Oss-trainer Gesthuizen: 'Niet met z'n allen selfies maken'

FC Oss-trainer François Gesthuizen is niet van plan om het Feyenoord donderdagavond in het bekerduel in de Kuip makkelijk te maken. De coach van de club uit de Jupiler League vindt dat zijn spelers mogen genieten van de wedstrijd, maar wel gefocust moeten blijven om een goed resultaat te behalen tegen de koploper van de eredivisie. ''Het moet geen schoolreisje zijn. We moeten iets proberen daar weg te halen'', aldus Gesthuizen.
De Kuip is voor Gesthuizen geen nieuwe ervaring. De voormalig speler van NAC Breda en Cambuur Leeuwarden speelde al vaker in het stadion van de Rotterdammers. ‘'Voor mij als trainer is het niet nieuw. Ik heb wel vaker in een volle Kuip gespeeld, maar voor een aantal jongens wel.'' Toch wil de trainer van FC Oss dat zijn team niet onder de indruk raakt van de entourage in de Kuip. ''We moeten niet met z’n allen foto’s en selfies maken. Dat zie ik niet zo zitten. Dan blijf ik liever thuis'', aldus Gesthuizen.
De Feyenoord-spelers Terence Kongolo en Steven Berghuis wisten woensdagmiddag in de aanloop naar de wedstrijd in de KNVB-beker niet drie spelers op te noemen die bij de nummer vijftien van de Jupiler League spelen. De trainer van FC Oss ziet dat als een voordeel voor zijn ploeg. ''Als je vorige week aan Zlatan Ibrahimović dezelfde vraag had gesteld, had hij dat ook niet geweten. Maar je weet hoe die wedstrijd afliep'', verwijst Gesthuizen met een schuin oog naar de historische overwinning van Feyenoord op Manchester United (1-0).

Radio Rijnmond
Het KNVB-bekerduel tussen Feyenoord en FC Oss in de Kuip begint donderdagavond om 20:45 uur. De wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond. De extra sportuitzending begint om 20.00 uur.