nieuws

Drost: 'We gaan het PSV moeilijk maken'

Het duel zaterdagavond tussen Excelsior en PSV is een bijzondere wedstrijd voor Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag. De coach van de Kralingers speelde vier seizoenen voor de club uit Eindhoven en begon daar zijn voetbalcarrière. ''Ik heb daar de jeugdopleiding doorlopen en ik ben daar terug gekomen na een aantal verhuurperiodes. Dus dat is toch wel een groot deel van je leven'', aldus Van der Gaag.
Excelsior won dinsdagavond in de beker met 1-0 van BVV Barendrecht. PSV is van een hoger niveau, maar toch acht Van der Gaag zijn team niet kansloos tegen de nummer twee van de eredivisie. ''We hebben de ervaring opgedaan tegen Feyenoord. Daar konden we zeker in de eerste helft goed mee doen. Het moet een goede mix worden tussen niet alleen diep op de counter spelen, maar het is ook zaak om de bal te hebben en te houden'', aldus de trainer van de Kralingers.

Drost

Verdediger Henrico Drost is met zijn team bezig aan een sterke seizoenstart. Excelsior staat op de keurige achtste plaats met tien punten uit zes wedstrijden. De verdediger die in de wedstrijd tegen Barendrecht niet meespeelde, hoopt dat de Eindhovenaren moeite hebben met het spel van de Rotterdammers. ''We gaan het PSV moeilijk maken. Iedereen kan het elkaar in Nederland moeilijk maken. Ik denk dat wij dat ook kunnen", aldus de speler die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Kralingers.
Excelsior kan in het duel tegen de Eindhovenaren nog niet beschikken over spits Mike van Duinen. De nieuwe aankoop van de Kralingers is nog niet fit genoeg om te spelen. Tom Muyters trainde donderdagochtend niet mee, omdat hij last van zijn rug had. De Belgische keeper van de Kralingers kan zaterdagavond tegen PSV wel onder de lat staan.

Radio Rijnmond

Excelsior speelt zaterdagavond om 20:45 uur tegen PSV op Woudestein. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.