nieuws

Chris Natuurlijk 24/9: Natuurfestival in Het Park

Natuurfestival in Het Park/ Gudrun Feldkamp, Martin Oosthoek, Maurice Kruk
Natuurfestival in Het Park/ Gudrun Feldkamp, Martin Oosthoek, Maurice Kruk
Natuurfestival in Het Park, boek Waarom zijn er zoveel soorten?, Fishy Fashion en een pratende ezel in Chris Natuurlijk van 24 september.
Natuurfestival in Het Park

Wat doen boswachter Maurice Kruk, schaapherder Martin Oosthoek en Gudrun Feldkamp van "De stad uit", in het Park bij de Euromast? Ze vertellen over het
van Natuurmonumenten dat daar op zondag 25 september wordt gehouden. Zondag wordt in Het Park ook bekendgemaakt wat de beste ideeën zijn van kinderen voor het groen en de natuur in de "
".


Visserstruien zijn best wel "fishy"

Waarom vissers hun truien altijd aanhielden. Daarover vertelt textieldeskundige
op 24 september in Chris Natuurlijk. Haar onderzoek naar visserstruien staat centraal in de tentoonstelling
in
. Haar boek
gaat over het harde leven van de vissersjongens die al vroeg mee moesten op de vissersboten. Directeur Mark van Hattem heeft mooie verhalen over de oliejassen, zuidwesters en andere visserijkleding die in het museum zijn te zien.
Pratende ezels
We blikken in Chris Natuurlijk vooruit naar de uitreiking van de prijs voor het beste literaire fictiedebuut van het jaar. De ANV Debutantenprijs wordt zondagmiddag 25 september uitgereikt in Dordrecht. Eén van de kanshebbers is De koning komt van Mohammed Benzakour, waarin een hoofdrol is weg gelegd voor een pratende ezel.

Hoeveel soorten zijn er?
Een pratende ezel, dat zou nog eens een bijzondere soort zijn. Maar ja, dan zou de aardbol nog meer planten-, dieren en andere soorten tellen dan die er nu al zijn.
De ecoloog Menno Schilthuizen vraagt zich af "Waarom zijn er zoveel soorten?"
De ondertitel van zijn boek met die vraag belooft geen eenduidig antwoord op die vraag, want die luidt: "en andere ecologische raadsels."....Hopelijk krijgen we zaterdag toch een antwoord daarop want dan is Menno Schilthuizen te gast.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.