nieuws

Westkruiska's opmaat naar immaterieel erfgoedpredikaat

De voorheen gevaarlijkste straat van Nederland, de West Kruiskade, staat op de nominatie om officieel tot immaterieel cultureel erfgoedstuk te worden verklaard.
Twee jaar moest Alice Fortes van de West Kruiskade-Alliantie belangenbehartigers-organisatie daarvoor noest lobbyen bij de Cultureel Erfgoed commissie in Utrecht, maar dat resulteert dus binnenkort in een heuse predikaatserkkeninng vrij onverveerd.
Een kleine 15 jaar is de revitalisatie-opknapbeurt van deze voormalige sodom en gomora-drugsdealstraat uit de jaren '70 vorige eeuw nu aan de gang,
Het met de Vierambacht- en Middelandstraat op de Binnenweg na oudste stadsdwarsdoorsteek-gedeelte van de Maasstad is door de wederopbouw zienderogen bijgetrokken en ook in de veiligheids-index bungelt de WKK allang niet meer onder aan.
Wat de zo'n immaterieel erfgoed-predikaattoekenning nou precies met name voor deze veelgeplaagde karakteristiek kleurrijke straat inhoudt, tracht Jack Kerklaan nu bij Alliantie-woordvoerster Fortes te achterhalen......