nieuws

Aaien, kroelen en spelen in kattencafé Pebbles

Het eerste kattencafé van Rotterdam gaat zaterdag open. 'Pebbles Kitty Cat Cafe' wordt bevolkt door een groep van acht katten, verzorgd door eigenaresse Friederike Haumann.
Samen met haar partner Patrick Venderbos begon Friederike een crowdfundactie om enkele tienduizenden euro's op te halen. De actie was een succes en daarom konden de twee aan de slag in het pand aan de Hoogstraat.
Friederike is blij dat het gelukt is. "De pre-opening was echt heel goed. De katten zijn echt benieuwd naar nieuwe mensen. We hebben vier volwassen katten en vier kittens. De kittens zijn echt heel speels, maar moeten ook voldoende slapen."
Aan de muur hangen de huisregels van het kattencafé. Een ding is duidelijk: de katten zijn hier de baas. Gasten moeten bij binnenkomst hun handen wassen, slapende katten moeten met rust worden gelaten en katten die geen zin hebben om met de gasten te spelen mogen daartoe niet geforceerd worden, zo staat er op het bordje.
"Klopt, dit is echt de woonkamer van de katten. De katten wonen hier en jij bent te gast", zegt Friederike resoluut.
Achterin het kattencafé is zelfs een aparte ruimte, zodat de katten zich kunnen terugtrekken als ze alle aandacht even beu zijn. Daar staan ook de kattenbakken. "Alles is gescheiden van de keuken, want ook al ben je gek van katten, je wilt natuurlijk geen kattenhaar in je appeltaart.''