nieuws

Schrijer blij met Kamermeerderheid voor gedogen wietteelt

Burgemeester Schrijer van Zwijndrecht is blij met de meerderheid in de Tweede Kamer voor het gedogen van wietteelt. Het gaat om een selectie telers die onder controle komen te staan van de overheid.
Volgens Schrijer was de komst van dit soort kwekerijen nog slechts een kwestie van tijd. Het plan heeft volgens hem meerdere voordelen. Niet alleen is er een betere kwaliteitscontrole, maar ook loopt de staat niet langer geld mis, omdat er nu btw moet worden geheven over de wiet.
Oppositiepartij D66 meldde vrijdag dat er een nipte meerderheid in de Tweede Kamer bestaat voor de regulering van de wietteelt.
Het is de bedoeling dat de productie strafbaar blijft, maar de teelt bij gecontroleerde telers niet langer wordt vervolgd. Net zoals nu gebeurt met de verkoop van cannabis in coffeeshops.
Of de 'legale' wietteelt er ook echt komt, is nog maar de vraag. De Eerste Kamer moet zich namelijk ook nog over het voorstel buigen.
Coffeeshophouder Myranda Bruin is tevreden over de plannen van de Tweede Kamer. Volgens haar zorgt het ervoor dat veel shops van hun criminele imago afkomen. "Zo kan ik ook belasting aan de achterdeur betalen."