nieuws

Van Bronckhorst: 'Al met al een geslaagde avond'

Na het gewonnen bekerduel tegen FC Oss (4-1) heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zijn vizier alweer gericht op de competitiewedstrijd zondagmiddag tegen Roda JC. Alhoewel Feyenoord donderdagavond niet groots speelde, is de coach van de Rotterdammers tevreden over de bekerwedstrijd tegen de club uit Oss. ''Je bent door in de beker en je hebt spelers rust kunnen geven. Dus al met al was het een geslaagde avond'', aldus Van Bronckhorst.
In tegenstelling tot de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Oss gaan Rotterdammers geen spelers sparen voor de competitieduel tegen Roda JC. ''Zondagmiddag staat de sterkst mogelijke opstelling op het veld'', aldus Van Bronckhorst.
Feyenoord is de ongeslagen koploper in de competitie en heeft in zes wedstrijden al achttien punten behaald. Van Bronckhorst waakt voor onderschatting tegen de huidige nummer zeventien van de eredivisie en weet dat het lastig is om het spel te maken tegen Roda JC. ''Er komen steeds meer teams die heel compact spelen. Dat deden ADO Den Haag, Excelsior en Oss ook. Dat zal Roda JC ook doen. Daar moeten wij voor waken'', aldus de coach van de Rotterdammers.
Donderdagavond 29 september speelt Feyenoord in de Europa Leage tegen Fenerbahçe. Bij de club uit Istanbul nemen de Rotterdammers het op tegen het team waar Dick Advocaat de trainer is. Vorig seizoen was Advocaat adviseur bij Feyenoord en ondersteunde hij de Rotterdammers na een moeilijke periode waarin Feyenoord zeven wedstrijden op rij verloor. ''Het zal raar zijn om donderdag tegenover Dick te staan. Hij is natuurlijk heel belangrijk voor mij geweest'', aldus Van Bronckhorst.
Verdediger Sven van Beek, die hersteld is van een voetblessure, kan binnenkort ook zijn eerste minuten gaan maken dit seizoen bij de beloften van Feyenoord. Eljero Elia kampt nog met een schouderblessure en zal er zondagmiddag niet bij zijn in het duel tegen Roda JC.
Feyenoord speelt zondagmiddag om 16:45 uur in de Kuip tegen Roda JC. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.