nieuws

Duizend reizigers gestrand op Rotterdam-Lombardijen

Zeker duizend mensen zijn vrijdagmiddag op treinstation Rotterdam-Lombardijen gestrand. Eén reiziger is door de warmte onwel geworden, laat de brandweer weten. Ook op station Zwijndrecht is het erg druk.
De reizigers kunnen niet verder, omdat de
. Sommigen staan al sinds 14.00 uur te wachten bij Lombardijen.
De problemen waren rond 17.30 uur verholpen, waardoor de treinen weer kunnen rijden. Volgens spoorbeheerder ProRail duurt het nog wel even voordat alle treinen weer rijden volgens het spoorboekje.
Bussen
De NS heeft als alternatief tien bussen ingezet. Er zijn er alleen te weinig om alle mensen snel weg te krijgen. De RET heeft nog elf extra bussen geregeld.
Volgens een vrouw die onderweg is naar Bergen op Zoom stonden er wel al bussen bij Lombardijen. De chauffeurs zouden hen alleen niet hebben willen helpen, omdat hun dienst er al op zat.
Rond 16.30 uur zei de NS dat er tien bussen onderweg waren. Ouderen, mensen met kinderen en hulpbehoevenden worden als eerst vervoerd. De rest moet nog wachten.


Water
De hulpdiensten zijn druk bezig om aanvullend vervangend vervoer te regelen en alles in goede banen te leiden. Ook worden gestrande reizigers voorzien van water, aldus de politie.
Reizigers wordt geadviseerd om de stations Lombardijen, Barendrecht en Zwijndrecht te mijden. Ze moeten omrijden via Utrecht en Den Bosch.