nieuws

Dijkstra: 'We gaan onze huid duur verkopen'

Sparta moet het zondag in Utrecht doen zonder Paco van Moorsel. De middenvelder liep woensdag tegen FC Dordrecht een blessure op en is niet inzetbaar. De kans is groot dat Stijn Spierings hem gaat vervangen.
Verder kan trainer Alex Pastoor geen beroep doen op de geblesseerden Matias Pogba, Roland Bergkamp en Daniël Breedijk.
De wedstrijd van komende zondagmiddag tussen FC Utrecht en Sparta is een bijzonder duel voor Bart Vriends. De 25-jarige Spartaan speelde één seizoen voor de club uit de Domstad en begon daar zijn carrière als profvoetballer. ''Ik heb tien jaar in de jeugdopleiding van Utrecht gespeeld. Ik kom daar uit de buurt, dus ik heb daar nog wat warme banden mee'', aldus Vriends.
Sparta staat zevende in de competitie en is daarmee bezig aan een uitstekende seizoenstart met tien punten uit zes wedstrijden. Trainer Alex Pastoor denkt dat zijn team ook zondag een goed resultaat kan neerzetten tegen de nummer zestien van de eredivisie. ''De laatste thuiswedstrijden van Utrecht gingen niet zo lekker. Dat zou een cumulerende factor kunnen zijn'', aldus de coach van de Spartanen.
Verdediger Mart Dijkstra scoorde in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht (3-1) voor het eerst voor Sparta. De speler, die vorig jaar uitkwam in de Jupiler League, hoopt dat hij met zijn team de de goede resultaten kan voortzetten. ''Ik denk dat de situatie goed is waar we in zitten. Zondag is de kans om te bewijzen dat het niet zomaar toeval is dat we zevende staan. We gaan ons huid duur verkopen en winnen'', aldus de 26-jarige verdediger.
Sparta speelt zondag om 14:30 in de Domstad tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.