Amateurvoetbal: Excelsior Maassluis verslaat Barendrecht

De regioderby in de tweede divisie tussen Excelsior Maassluis en Barendrecht is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de thuisspelende ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk. Stefan Kruithof benutte twintig minuten voor tijd een strafschop. ASWH ging op eigen veld met 3-1 onderuit tegen Odin '59 en is zijn koppositie in de derde divisie kwijt.
Zowel Excelsior Maassluis als Barendrecht werden voorafgaand aan dit duel uitgeschakeld in de eerste ronde van het KNVB-beker toernooi door eredivisie-clubs Heracles Almelo en Excelsior Rotterdam. Na een 0-0 ruststand was er uiteindelijk een strafschop nodig van Stefan Kruithof om de score na zeventig minuten te openen: 1-0.
De bezoekers, onder leiding van trainer Adrie Poldervaart, gingen in de laatste twintig minuten op jacht naar de gelijkmaker, maar deze kwam er niet. Door de overwinning komt Excelsior Maassluis op acht punten en springt het in de stand over de Barendrechters heen, die tot nu toe zeven punten verzamelden in de tweede divisie. Jong Sparta speelde in Groesbeek tegen De Treffers met 3-3 gelijk.

Derde divisie

In de derde divisie is ASWH zijn koppositie kwijt. In Hendrik-Ido-Ambacht versloeg Odin '59 uit Heemskerk de ploeg van Jack van den Berg met 3-1. De Ambachters zakken door de nederlaag van de eerste naar de derde plaats. Spits Peter de Lange zorgde vlak voor tijd voor de enige goal aan ASWH-kant.
SteDoCo had tegen de nieuwe koploper FC Lisse niets in te brengen. Na een 3-0 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 5-1 en zakt de ploeg uit Hoornaar naar de veertiende plaats op de ranglijst. Jordey van Dam maakte tien minuten voor tijd de eretreffer.
Capelle reisde helemaal naar Friesland voor het duel met ONS Boso Sneek. De Capellenaren kwamen vlak voor rust op achterstand, maar bogen die achterstand vlak ná rust om in een voorsprong. Tim Vincken schoot de gelijkmaker binnen en Bram de Bruin maakte de winnende voor de ploeg van trainer Winand van Loon.
Hoofdklasse
In de Hoofdklasse A speelden het Vlaardingse Zwaluwen en het Ridderkerkse RVVH tegen elkaar. Dat duel eindigde in een spectaculaire 3-3, na twee goals in blessuretijd voor de Vlaardingers. RVVH-spelers Benjamin Martha, Giovanni Dos Santos en Stevie Soares wisten het net te vinden en leken de zege veilig te stellen. Voor Zwaluwen scoorde Ricardo Merrelaar vanuit een strafschop en was het Leon Krnaric die diep in blessuretijd een punt redde voor Zwaluwen.
Middenmotor Spijkenisse trad thuis aan tegen laagvlieger Ajax en won met 3-1. Michael van Dommelen (2x) en Eric Polet maakten de doelpunten tegen de amateurs van de Amsterdamse voetbalclub. Spijkenisse stijgt door deze overwinning naar de derde plaats.
Rode lantaarndrager Smitshoek wist ook geen potten te breken tegen het Zeeuwse Hoek: 0-4. De Barendrechtse ploeg heeft na zes wedstrijden slechts twee punten behaald en wacht dus nog altijd op de eerste overwinning. Sliedrecht had in de onderste regionen van de Hoofdklasse goede zaken kunnen doen, maar zij gingen onderuit tegen Swift: 2-1. Coen van der Waal scoorde voor de Sliedrechters.