nieuws

Politie pakt verkeersaso's aan in centrum Rotterdam

Verkeerscontrole in Rotterdam
Verkeerscontrole in Rotterdam © politie Rotterdam-Rijnmond
Een verkeerscontrole die vooral was gericht op mensen die zich ''asociaal of gevaarlijk gedroegen'' heeft vrijdag geleid tot tien aanhoudingen. De politie deelde daarnaast zo'n zestig boetes uit. Belastingambtenaren die ook ter plaatse waren namen zes auto's in beslag.
De politie kwam zaterdag met de resultaten van de controle. Arrestanten hadden onder meer teveel gedronken, hadden softdrugs bij zich of reden zonder geldig rijbewijs rond. Eén man werd opgepakt omdat hij een camera van het tv-programma Wegmisbruikers wegsloeg.

Bellen, toeteren, scheuren

Agenten deelden onder meer boetes uit aan automobilisten die mobiel belden, vuil op straat gooiden, veel te hard reden (een bestuurder reed 90 kilometer per uur waar 50 is toegestaan) en onnodig toeteren.
Aan de controle deden ook adere diensten mee. Zo onderzocht de RDW de staat van de auto's. Ook dat leidde tot bekeuringen, onder meer voor defecte remmen en een te hard motorgeluid.
Volgens de politie reageerden omwonenden en bezoekers van de binnenstad ''in het algemeen positief'' op de grote controle.