FC Dordrecht boekt eerste zege van dit seizoen

FC Dordrecht heeft de eerste zege van dit seizoen geboekt in de Jupiler League. De geplaagde ploeg van trainer Gerard de Nooijer was op eigen veld met 1-0 te sterk voor het veel hoger geplaatste FC Volendam.
In de eerste helft was de eerste grote kans voor Volendam-spits Jack Tuyp, maar hij kreeg de bal oog in oog met Tim Coremans niet langs de keeper in het doel. De hoogtepunten waren schaars. De bezoekers, toch goed gestart aan het seizoen, overtuigden niet en FC Dordrecht was ook lang niet voor het doel van de gasten te vinden.
De eerste mogelijkheid was voor Jafar Arias, maar hij mikte veel te hoog, een kopkans van Alessio da Cruz ging naast. Na een half uur spelen was het wel raak. Da Cruz verraste door van afstand raak te schieten: 1-0. FC Dordrecht hield die minimale marge vast tot aan de rust, zonder veel moeite.

Zware blessure Arias

Na rust was het niet veel beter aan de Krommedijk. FC Volendam speelde heel matig en de thuisploeg koesterde de voorsprong. Tuyp was wel dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn inzet net naast verdwijnen. Twintig minuten voor tijd liep Arias een ernstige blessure op na een ongelukkige botsing met keeper Hobie Verhulst. Hij schreeuwde het uit en moest per brancard het veld verlaten.
In het restant van het duel slaagde FC Volendam er niet in om een nederlaag te voorkomen. Voor FC Dordrecht een opsteker, dat stijgt naar de achttiende positie van de eerste divisie. De Dordtenaren hebben zes punten uit acht duels.