nieuws

Politie schiet verdachte neer tijdens wilde achtervolging Rotterdam

© MediaTV
De politie heeft zaterdagavond een man neergeschoten tijdens een wilde achtervolging door het centrum van Rotterdam. Een 24-jarige Dordtenaar is aangehouden. Een andere verdachte is nog spoorloos.
De achtervolging begon rond 19.30 uur in de buurt van de Maastunnel. Een agent herkende de nummerplaat van een auto. Kort daarvoor hadden zij een melding gekregen over dat een inzittende iemand zou hebben bedreigd.
Toen de politie de auto aan de kant wilde zetten, ging de bestuurder er in volle vaart vandoor. De achtervolging leek op de Eerste Middellandstraat te eindigen, omdat de verdachten vast kwamen te staan in het verkeer.
Gericht schot
De politie wilde de auto daar alsnog controleren. Een agent schoot gericht toen de bestuurder weer diep het gas intrapte. Een van de twee inzittenden werd geraakt in zijn arm.
Direct daarna ging de auto er weer vandoor. Hij werd door ongeveer zes politieauto's achtervolgd. Op de parkeerplaats van honkbalvereniging Neptunus aan de Abraham van Stolkweg stopte de auto en renden twee mannen weg.
Waarschuwingsschot
De man met de schotwond in zijn arm verstopte zich in een greppel en werd snel gevonden. Omdat hij in eerste instantie niet wilde luisteren, loste de politie een waarschuwingsschot.
Hij werd daarna alsnog in de boeien geslagen en naar het ziekenhuis gebracht. De andere verdachte is spoorloos verdwenen.
Honkballers vast in kantine
De politie kamde de omgeving uit, maar heeft de tweede verdachte nog niet gevonden. In de auto werden een vuurwapen en drugs gevonden.
Ongeveer vijftig mensen in de kantine van de honkbalvereniging waren getuige van de vluchtpoging. Ze moesten een tijdje binnen blijven voor hun eigen veiligheid.