nieuws

Excelsior verliest thuis van PSV (1-3)

Excelsior heeft op eigen veld niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen regerend landskampioen PSV. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag verloor op Woudestein met 1-3.
De Eindhovenaren namen het heft direct in handen in Kralingen. Dat leverde een paar hoekschoppen op, maar de thuisploeg bleef in de beginfase overeind. Scheidsrechter Danny Makkelie legde het duel na vijf minuten even stil vanwege spreekkoren van PSV-fans aan zijn adres. Toen de wedstrijd hervat werd, veranderde er niets aan het spelbeeld.
De gasten maakten jacht op een snelle goal, maar keeper Tom Muyters stond op de juiste plaats om inzetten van Gaston Pereiro en Davy Propper onschadelijk te maken en verdediger Jurgen Mattheij kon net op tijd ingrijpen om Luuk de Jong en Luciano Narsingh van scoren te houden. De 0-1 hing in de lucht en viel ook na 21 minuten voetbal. Narsingh passeerde Muyters na een knappe combinatie met Bart Ramselaar.

Penalty

De voorsprong was van korte duur, want vijf minuten later kreeg Excelsior een penalty toen Jetro Willems zich licht vergreep aan Kevin Vermeulen. Luigi Bruins maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1. PSV bleef ook na die treffer de betere ploeg. De Jong raakte de binnenkantpaal en Pereiro vond Muyters op zijn weg. De thuisclub leek de rust te halen met een gelijke stand, maar in blessuretijd kopte De Jong uit een vrije trap van Andres Guardado toch de 1-2 binnen. Het was direct rust.

Wissels

In de tweede helft had Excelsior het ook moeilijk. PSV wilde het duel snel beslissen, maar de thuisploeg hield de schade beperkt. Na een klein uur spelen kwamen Danilo Pantic en Hicham Faik binnen de lijnen voor Nigel Hasselbaink en Terrell Ondaan. Twee minuten later was het bijna raak. Khalid Karami pegelde de bal rond de middenlijn weg voor een aanstormende PSV'er en zag de bal tot zijn verbazing bijna in het doel verdwijnen. Jeroen Zoet kon opgelucht ademhalen.
Met Faik en Pantic in de ploeg werd Excelsior duidelijk sterker. Vermeulen kopte maar net naast het doel van de Eindhovenaren. De thuisploeg had de smaak te pakken en maakte het PSV nu wel lastig. Toch werden ook de gasten gevaarlijk. De Jong kopte maar net naast het doel van Muyters. Zeven minuten voor tijd werd het wel 1-3. Propper schoot binnen en Faik gaf onbedoeld het laatste tikje: 1-3. Hector Moreno raakte daarna nog de paal.
Excelsior blijft staan op 10 punten uit zeven wedstrijden. De Kralingers staan achtste in de eredivisie.