Sparta kan niet imponeren en verliest van FC Utrecht

Sparta heeft zondagmiddag tegen FC Utrecht zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Alex Pastoor verloor met 2-0 in Utrecht dankzij treffers van Richairo Zivkovic en Nacer Barazite. Sparta kwam al in de derde minuut op achterstand en wist die achterstand niet meer om te buigen.
Sparta werd in de openingsfase bij vlagen weggespeeld door de thuisploeg. Dat het na twee minuten en enkele seconden spelen 1-0 werd door Zivkovic was dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op dat moment. De Ajax-huurling werd met de hak bediend door Sebastien Haller en haalde van dichtbij genadeloos uit. Keeper Kortsmit was kansloos, iets wat hem pas tien minuten voor tijd weer overkwam toen Barazite zich knap vrijspeelde en beheerst afrondde.

Utrechts gevaar

In de lange fase tussen de 1-0 en de 2-0 bleef FC Utrecht de bovenliggende partij. Sparta kreeg enkele kansen, maar het was met name Utrecht dat voor gevaar stichtte. Zo had Zivkovic na zeventien minuten spelen de 2-0 op zijn schoen nadat hij Michel Breuer veel te snel af was, maar de aanvaller stuitte op Kortsmit. Vanaf dat moment kreeg Sparta wat meer kleur op de wangen en liet het zich gelden via Loris Brogno en Breuer. Scoren wisten de Spartanen echter niet.

Beslissende Barazite

Na rust lieten wederom de Utrechtse aanvallers zien wat ze in huis hebben. Spits Haller zag Kortsmit zijn inzet keren en Zivkovic had opnieuw de 2-0 op zijn schoen. Ditmaal schoot de snelle aanvaller net naast. Tien minuten voor tijd besliste Utrecht het duel dan toch. Barazite werd aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld en draaide zich fraai vrij tussen twee verdedigers in. De afronding was vervolgens ook keurig en betekende de genadeklap.
Scoreverloop: 3' 1-0 Richairo Zivkovic, 80' 2-0 Nacer Barazite
Opstelling Sparta: Kortsmit; Dumfries, Vriends (78' Spierings), Breuer, Van Drongelen, Pinteaux (66' Goodwin), Dijkstra, Sanusi (45' Dougall), Verhaar, El Azzouzi, Brogno.