Feyenoord veel te sterk voor laagvlieger Roda JC: 5-0

Feyenoord blijft na zeven speelrondes de ongeslagen koploper van de eredivisie. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip met 5-0 te sterk voor laagvlieger Roda JC. Met name de laatste tien minuten waren feestelijk. Feyenoord scoorde in die periode drie keer. Spits Nicolai Jørgensen wist er twee te maken tegen Roda JC.
De Deen opende na 25 minuten de score. Die treffer hing al een tijdje in de lucht, aangezien Roda JC matig voor de dag kwam in de volle Kuip. De spits profiteerde van slecht verdedigen aan Limburgse zijde. Enkele minuten daarvoor was zijn teamgenoot Dirk Kuyt al dichtbij de openingstreffer.
Na 35 minuten was er weer gejuich te horen vanuit het stadion toen Karim El Ahmadi de voorsprong verdubbelde. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld van Jørgensen en haalde verwoestend uit met links. Doelman Van Leer was kansloos op het schot in de bovenhoek.
Na rust werd het niveau flink minder en kon Roda JC wat meer de stellingen innemen. Resulteren in een doelpunt deed het niet. Sterker nog, in de slotfase gingen de Rotterdammers steeds meer aandringen. Invaller Bilal Basaçikoglu had er duidelijk zin in en ook Jørgensen wilde nog wel een treffer maken. Dat gebeurde dan ook. Jens Toornstra won een persoonlijk duel en bediende vervolgens de Deen: 3-0.
Toornstra zelf was vervolgens zelf de doelpuntenmaker. Hij verzilverde een voorzet van Basaçikoglu, waarna ook verdediger Kongolo een treffer meepikte. Een voorzet van Karsdorp werd beheerst binnengekopt door hem.
Na zeven wedstrijden in de competitie heeft Feyenoord nog geen punt verloren. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft 21 punten uit zeven duels en staat aan kop in de eredivisie.
Scoreverloop: 25' 1-0 Nicolai Jørgensen, 36' 2-0 Karim El Ahmadi, 83' 3-0 Nicolai Jorgensen, 89' 4-0 Jens Toornstra, 90+2 5-0 Terence Kongolo
Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Berghuis (64' Basaçikoglu), Jørgensen en Toornstra.