nieuws

Wijkagent smoort onrust Maassluis in de kiem

Ingegooide ruiten aan het Burgemeestersplantsoen.
Ingegooide ruiten aan het Burgemeestersplantsoen. © Media TV
Maassluis heeft een relatief rustige nacht en ochtend achter de rug. Burgemeester Edo Haan heeft zaterdag een noodbevel in de Burgemeesterswijk ingesteld nadat het de nacht daarvoor en 's avonds uit de hand was gelopen tussen hangjongeren en buurtbewoners.
Het
moet overlast en intimidatie door jongeren tegengaan. Agenten kunnen nu makkelijker ingrijpen en mensen oppakken als dat nodig is.
Volgens de politie zijn er afgelopen nacht en zondagochtend geen grote incidenten geweest en geen aanhoudingen verricht.
"Op het moment dat de spanning tussen jongeren en buurtbewoners weer dreigde op te lopen, kon de wijkagent de gemoederen tot bedaren brengen", liet een politiewoordvoerster weten.
De onrust in Maassluis zou zijn begonnen nadat een fietsenstalling werd gesloten. De stalling was een soort buurthuis voor Marokkaanse jongeren.
Na de vondst van drugs en wapens ging de deur op slot. Een groep jongeren zorgde afgelopen drie weken voor veel overlast in de wijk, waardoor de sfeer steeds grimmiger werd.