nieuws

Boogers: 'Deze begroting maakt handhaving in toekomst moeilijk'

FC Dordrecht in de Jupiler League houden met een spelersbegroting van 450.000 euro, dat is de uitdaging die technisch directeur Marco Boogers dit jaar weer heeft. Ieder seizoen moet Boogers weer slim te werk gaan om een selectie op niveau samen te stellen, maar afgelopen maanden was zijn budget wel heel krap. "Deze begroting maakt handhaving in de toekomst moeilijk", aldus de oud-prof.
Net geen half miljoen euro kreeg Boogers van het bestuur beschikbaar om minimaal zeventien spelers te selecteren die dit seizoen de clubkleuren van FC Dordrecht zullen verdedigen. Zoals altijd lukte het Boogers om aan deze opdracht te voldoen, maar zijn groep mist volgens hem de ervaring om kleine foutjes te voorkomen. Mede daarom kende FC Dordrecht een beroerde start van het seizoen. Pas de achtste wedstrijd, thuis tegen FC Volendam, werd er voor het eerst gewonnen.

HBO-opleiding

Toch maakte Boogers zich al die tijd geen zorgen. "We moeten onze ogen niet sluiten voor de werkelijkheid. De meer ervaren jongens komen hier niet voetballen voor 1500 euro bruto per maand. Dat is gewoon de werkelijkheid." De meestal jonge spelers die wel het shirt van FC Dordrecht willen dragen missen dan ook de ervaring die soms nodig is om een duel in eigen voordeel te beslissen. "Maar de jongens hebben veel talent. Deze club is een HBO-opleiding om uiteindelijk een goede profvoetballer te worden." Boogers ziet dan ook veel kwaliteit. "En dus is handhaving dit seizoen geen probleem, maar als de begroting zo laag blijft dan wordt het in de toekomst lastig. We zijn al ingehaald door veel clubs, zelfs in de derde divisie betalen ze over het algemeen meer."

Niet teveel afhaken

Ondanks de enorme uitdaging zal Boogers niet weglopen. "Ik ben geen wegloper, maar ik lig weleens wakker van de situatie. Als we wat willen moet er meer budget komen voor spelers, een nieuw stadion en meer professionaliteit. We mogen niet teveel afhaken, want we kunnen degraderen. Dit jaar heb ik daar geen zorgen over, maar in de toekomst wel en voor een club als Dordrecht zal het moeilijk worden om dan weer te promoveren."
Maandag in Sportclub Rijnmond een uitgebreide reportage over de stand van zaken, met ook reacties van directeur Hans de Zeeuw (die toegeeft dat het spelersbudget volgend jaar met 75.000 tot 100.000 euro omhoog gaat), Gerard de Nooijer en Ricky van Haaren, die reageren op het feit dat spelers en trainer zo weinig verdienen.