nieuws

Neptunus trekt stand in Holland Series weer gelijk

Honkbalzege voor Neptunus
Honkbalzege voor Neptunus
De honkballers van Curaçao Neptunus hebben de tweede wedstrijd in de Holland Series met 8-5 gewonnen van L&D Amsterdam Pirates. De Rotterdammers keken in het eigen Familiestadion lang tegen een ruime voorsprong aan, maar zagen in de slotfase Amsterdam toch weer iets terugkomen.
Toch hield de ploeg van trainer Evert-Jan 't Hoen stand en liep het na negen innings met een 8-5 zege van het veld. Met name in de eerste inning wist Neptunus veel punten te maken. Liefst vier Rotterdamse honkballers kwamen over de thuisplaat.
Orlando Yntema stond negen innings op de heuvel voor Neptunus en Christian Diaz scoorde net als Randolph Oduber twee punten. Na vijf slagbeurten stonden de acht punten al op het scorebord. In inning acht kwamen nog drie Amsterdammers op de thuisplaat, maar dat was niet genoeg voor een verlenging van de wedstrijd.
De stand in de Holland Series is na de zege van Neptunus 1-1. Zaterdag eindigde het eerste duel nog in een 6-5 zege voor Amsterdam Pirates. Donderdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar.