nieuws

Noodbevel Maassluis brengt rust terug

Het noodbevel in de Burgemeesterswijk in Maassluis lijkt te werken. Voor de tweede nacht op rij is het rustig gebleven in de wijk, liet burgemeester Edo Haan maandagochtend weten op Radio Rijnmond.
De spanning in de Maassluise buurt is afgelopen tijd om te snijden. Afgelopen weekend liepen confrontaties tussen buurtbewoners en hangjongeren uit de hand toen ruiten werden ingegooid. Bewoners patrouilleerden op straat om de jeugd weg te houden.
Aanhoudingen
Haan stelde daarom een noodbevel in om ervoor te zorgen dat de politie mensen kan wegsturen zonder dat ze iets fout hebben gedaan. Zonder toestemming mag niemand de wijk in. Sindsdien is het rustig.
Volgens de burgemeester is er nog niemand aangehouden, maar hij verwacht dat dat binnenkort wel zal gebeuren. "Het zal me niks verbazen. Ik neem aan dat de politie wel weet naar wie ze moeten zoeken."
Noodbevel
Het noodbevel is tot en met dinsdag van kracht. Mogelijk wordt het daarna verlengd. Burgemeester Haan heeft daarover dinsdag een gesprek met de gemeenteraad, die toestemming moet geven.
Naast het noodbevel heeft Maassluis camera's opgehangen. Ook heeft de moskee er volgens Haan voor gezorgd dat er een buurtwacht rondloopt.
Fietsenstalling
De problemen tussen bewoners van de Burgemeesterswijk en hangjeugd houden al een paar weken aan. Naast het ingooien van ruiten, worden auto's beschadigd, bewoners geïntimideerd en getreiterd en wegen geblokkeerd.
De confrontaties zijn begonnen nadat een fietsenstalling werd gesloten vanwege een drugsvondst. Onduidelijk is of er een verband is tussen die twee zaken.