nieuws

Kantine hockeyclub vernield: alles een grote plakzooi

Dieven hebben dit weekend het clubhuis van Hockeyclub Feijenoord leeggeroofd. "Zelfs geen chocoladereep of koekje hebben ze laten liggen", schrijft de club op Facebook. "De prijzenkast bleef gelukkig wel gespaard, waarvoor dank!"
De daders hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag flink huisgehouden. De vloer ligt maandagochtend nog bezaaid met glas en een hockeystick. Blikjes drinken slingeren rond en lege dozen chips en Glacékoeken verraden dat de daders het op werkelijk alles hadden voorzien.
10.000 euro
Paul Veldhuijzen van de hockeyclub staat er beteuterd naar te kijken. "Het is in- en intriest. Jammer dat je je ziel en zaligheid in de club legt en dan word je hiermee geconfronteerd."
Veldhuijzen kreeg zondagochtend een telefoontje van een clublid. Hij moest snel naar het clubhuis komen.
Bij aankomst bleek dat de dieven de volledig voorraad en alle kantoorartikelen hadden meegenomen. "We gaan al gauw richting de 10.000 euro schade", denkt Veldhuijzen.
Balorigheid
Maar het is niet alleen alleen gebleven bij inbraak. De daders hebben zich ook van hun baldadige kant laten zien. Ramen zijn ingegooid en alles is één grote plakzooi.
"Ze hebben gesprayd met siroop en currysaus. Ook de ramen binnen zijn ingegooid, terwijl ze gewoon de deur open kunnen doen", vertelt Veldhuijzen, die er zeker van is dat de daders niet alleen spullen wilden meenemen.
Inzamelingsactie
De hockeyclub heeft een oproep gedaan op Facebook om geld te doneren voor het herstel van de schade. Daaraan is volgens de club tot nu toe massaal gehoor gegeven.