nieuws

Ambachtse actie voor pakketbezorger Ab reikt tot in Hoofddorp

Hendrik-Ido-Ambacht is nog niet klaar met actievoeren voor pakketbezorger Ab de Does. Een bus vol strijdbare Ambachters trekt maandag naar het hoofdkantoor van PostNL in Hoofddorp om 2500 handtekeningen in te leveren.
De
is in het leven geroepen, omdat Ab (63) zijn werk kwijtraakt in de wijk Volgerlanden. Als freelancer brengt hij pakketten rond voor PostNL. Althans, dat doet hij tot november. Daarna is het afgelopen.
PostNL wil Abs contract niet verlengen, omdat hij niet akkoord wil gaan met nieuwe voorwaarden. Hij zou een kleiner bezorggebied en minder betaald krijgen en daar is de bezorger het niet mee eens.
Ab is een goede bekende in Volgerlanden. Hij bezorgde altijd met een kerstmuts op en nam snoep mee voor de kinderen. Buurtbewoners zetten daarom alles op alles om 'hun' bezorger te houden.
Uitkomst van het gesprek in Hoofddorp maandagmiddag is dat er een vervolggesprek komt. Dat gebeurt volgende week maandag in Ridderkerk. Dan moet dus ook duidelijk worden of pakkerbezorger Ab in Hendrik-Ido-Ambacht kan blijven werken.