nieuws

Feyenoord al maanden ongeslagen: 'We stijgen boven onszelf uit'

Het gaat goed met Feyenoord. De Rotterdammers zijn sinds een nederlaag bij PEC Zwolle, frapant genoeg destijds de zevende nederlaag op rij, ongeslagen in de eredivisie. Spelers en trainers blikken voor RTV Rijnmond terug op de periode tussen Roda JC-thuis in februari (1-1) en afgelopen weekend (5-0), waarin geen enkele keer werd verloren.
Want op 21 februari speelde Feyenoord met 1-1 gelijk tegen Roda JC. Teleurstellend, maar wel de eerste wedstrijd na de slechtste serie uit de clubhistorie die niét werd verloren. En verliezen zou Feyenoord ook daarna niet meer doen.
"Vanaf dat moment hebben we de weg naar boven gevonden," vertelt trainer Giovanni van Bronckhorst. "Met als resultaat de bekerwinst en een goede ongeslagen reeks in de competitie. Dat zullen we vast moeten houden. Het team heeft nu vertrouwen, we maken het compact en geven weinig ruimtes weg. We voelen wanneer we tempo moeten maken of juist even rustig aan. We zijn meer een eenheid dan hiervoor."
Ook voor Dirk Kuijt was het thuisduel tegen Roda JC destijds een nieuwe start. Vanaf die middag speelt hij op het middenveld van Feyenoord. Op de nummer tien positie waar hij ook afgelopen zondag tijdens de 5-0 overwinning weer werd opgesteld. "Het loopt heel erg lekker," zegt Kuijt. "Ik ben tevreden hoe we dat invullen. Bijna elke wedstrijd heb ik sindsdien met Vilhena en El Ahmadi gespeeld. Ook zij doen het erg goed. El Ahmadi heeft nu al meer goals dan vorig seizoen. Veel jongens stijgen nu boven zichzelf uit."