nieuws

Benoit Martiny Band (Lux/NL) in Live uit Lloyd

De Luxemburgse muzikant en componist Benoit Martiny is maandag te gast in Live uit Lloyd. Met zijn eigen band weet hij een brug te slaan tussen jazz en zware rock. De Luxemburger is gek van Led Zeppelin maar zelfs een vleugje Rammstein doet het goed in heksenketel van de jazz à la Benoit.
De wortels van de
Benoit Martiny Band
liggen in de stoffige garage van het huis van de bandleider, in het kleine Luxemburgse dorpje
Rameldange
. Hier, waar de in 2004 geformeerde band nog regelmatig repeteert, ontwikkelde drummer
Benoit Martiny
een originele muziekstijl samengevoegd uit de verschillende achtergronden van de bandleden, variërend van jazz en blues tot rock, trash en experimentele muziek.
In 2012 drumde Benoit in de band vanMark Lotterman inLive uit Lloyd. Daarna hadden ze een optreden in DWDD en omdat Benoit zijn Live uit Lloyd shirt droeg bij dat tv-optreden was de deal gemaakt: ooit speel je met je eigen band. Maandag 26 september was het zover. En laat de BMB nu ook een nieuwe CD/DVD uitbrengen en optreden in Rotterdam, op maandag 26 september in Matrix in de Mauritsstraat.
In Live uit Lloyd met: Benoit Martiny – Drums & Composities, Sandor Kem – Bass, Frank Jonas – Guitar, Jasper van Damme – Altsax en Joao Driessen – Tenorsax.